Güvenli WiFi Hakkında Merak Edilenler

İnternetsiz bir dünya artık düşünülemez. İnsanlar interneti yararlı, zararlı tüm özelliklerini kullanarak zamanlarının büyük bir bölümünü geçirmektedirler.

İnternetsiz bir dünya artık düşünülemez. İnsanlar interneti yararlı, zararlı tüm özelliklerini kullanarak zamanlarının büyük bir bölümünü geçirmektedirler.

İnternet imkanı ve özellikle WiFi ağ sistemine sahip olan herkesin bilmesi gereken bazı hususlar vardır. Güvenli WiFi ile tüm tehditlere karşı dimdik durabilir, internet keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. WiFi kullanıcılarının gerek hackerler gerekse korsanlardan korunma yollarına gitmeleri gerekir. Ücretsiz ve genelde halka açık WiFi’ın son günlerde yayılmasıyla birlikte genel bir rahatlık elde edilmiştir. Ücretsiz erişim noktaları yalnızca halka açık alanlarda değil restoranlarda, otellerde, kitapçılarda, alışveriş merkezlerinde, havaalanlarında gibi yerlerde ağa ve tüm internet işlerine basitçe erişebilme şansı sunuyor. Fakat bu özgürlüğün bedeline ağır bir şekilde ödememek için WiFi risklerini gerçek anlamda farkında olmalıdır. Kendinizi önemli verilerinizi nasıl koruyacağınızı öğrendiğinizde güvenli şekilde bu ağ sistemleri kullanılabilinir.

Herkese Açık WiFi Sorunları ve Riskleri

Ücretsiz WiFi noktaları tüketiciler tarafından caziptir ama ne kadar güvenlidir. Güvenli WiFi sistemine sahip olan doğrulama gerekmeden giriş yapılabilen ağlar bilgisayar korsanları içinde oldukça cazip durumdadır. Korsanlar aynı ağ üzerinde yer alan güvenliksiz cihazlara rahatça giriş yapmasına ortam hazırlar. Doğrudan erişim noktası ile iletişim kurmak isteyen ve ücretsiz WiFi bağlantısından yararlanmak isteyenler aslında bilgisayar korsanına bilgilerinizi iletir. Tüm önemli mailleriniz, kredi kartı bilgileriniz, iş dosyalarınız vb. bilgileri elde eden korsanlar artık her türlü usulsüzlüğü yapmak için hazırdırlar. Bazı hackerler ise güvenli olmayan bir WiFi bağlantı noktası bulduğunda çeşitli emellerine sahip olmak için kötü amaçlı yazılımları dağıtmada kullanacaklardır. Bu yüzden birkaç önlem olarak bu güvensizlikten kurtulabilirsiniz.

Güvenli WiFi İçin Önlemler

Güvenli WiFi maddeleri arasında VPN kullanımı önemlidir. Bir VPN bağlantısı verileri şifreleyecek ve bilgisayar korsanı verilere ulaşamayacaktır. SSL bağlantıları kullanarak ziyaret ettiğiniz tüm sitelerde “Her Zaman HTTPS Kullan" seçeneğini etkinleştirebilirsiniz. Ayrıca Windows’un paylaşımını sizin için kapatmasına izin vermek için Halka Açık seçeneğini kullanabilirsiniz. WiFi’ı ihtiyaç dışında kapalı tutarakta güvenliği sağlayabilirsiniz. Bu çözüm ile pil ömrünüzü de uzatma avantajına sahip olursunuz.

WhatsApp WhatsApp